MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

YIL SONUNA KADAR ELEKTRİĞE ZAM YOK!..

Ana SayfaEkonomiYIL SONUNA KADAR ELEKTRİĞE ZAM YOK!..
YIL SONUNA KADAR ELEKTRİĞE ZAM YOK!..

Afyonkaracahisar’ın Dinar İlçesi’nde yapımı tamamlanan rüzgar enerji santralinin açılışını yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bu santralin 134 bin konutun 1 yıllık elektrik enerjisini üreteceğini söyledi. Bakan Yıldız, doğalgaz, petrol ve dolardaki artışa rağmen 2014’e kadar elektriğe zam yapılmayacağını açıkladı.

27 Eylül, 2013, Cuma 15:50
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Güriş Holding tarafından Dinar'a yapılan, 115 megawatt kurulu enerji gücüne sahip Olgu Rüzgar Enerji Santrali'nin açılışını, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız yaptı. Güriş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Müşfik Yamantürk, santralde 50 adet rüzgar türbini bulunduğunu söyledi. Santralin Türkiye'nin kurulu 4'üncü büyük tesisi olduğunu vurgulayan Yamantürk, tesisle 180 bin tonluk sera gazı tasarrufu sağlanacağını belirtti.

RÜZGAR ENERJİSİNİN ÖNEMİ

Dünyanın rüzgar enerjisine verdiği önemin arttığına değinen Bakan Yıldız da dünyada 250 bin megawatt enerjinin rüzgardan üretildiğine işaret etti. Hükümet olarak yenilenebilir kaynaklara yöneldiklerini aktaran Yıldız, "Türkiye'de son 11 yıldan bu yana, AK Parti hükümetlerimizle beraber enerji strateji ve politikalarımızı, yerli kaynaklarımız ve yenilenebilir kaynaklarımız üzerine oturtuyoruz. Bunun özellikle petrol ve doğalgaz ithal eden ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu sizler biliyorsunuz" dedi.

Rüzgarın milattan önce yel değirmenleriyle birlikte başlayan bir enerji kaynağı olduğunu dile getiren Bakan Yıldız, şöyle devam etti:

"Dünyanın şu anda yaptığı bütün planlamalar, programlarla birlikte, 2050 yılında neredeyse elektrik enerjisinin yüzde 12'si rüzgar enerjisinden sağlanacak. Burada 200 milyon euro'dan daha fazla bir yatırımla gerçekleştirilen bu rüzgar santrallerinden, dünyada 250 bin megawatt civarında dünyanın rüzgarı enerjiye çevriliyor."

AVRUPA'NIN 2'NCİ BÜYÜK ŞEBEKESİ

Rüzgar enerji santralleri ile yenilenebilir kaynakların kullanılmasının Türkiye'nin her yıl 500 milyon dolar daha az doğalgaz satın almasını sağladığını belirten Yıldız, şöyle konuştu:

"Şu anda Türkiye'nin kurulu gücü, Avrupa Birliği üyesi ülkelerden 14'ünün toplamından daha fazla. Türkiye, Avrupa'nın en büyük ikinci şebekesine sahip. 1 milyon kilometreden daha fazla iletim hattı var. Damarlarla birlikte bütün vücudun beslendiğini düşünün. Türkiye'de yalnızca geçen yıl içinde yaklaşık 5.8 milyar kilowatt saat elde edilen enerji, bizim her yıl 500 milyon dolar doğalgaz ithal etmemize sebep oldu. Hani biz ithalatımızı azaltmak istiyorduk. O yüzden ormanlarımızı ve yeşilimizi bir kenara bırakmadan, çevreye rağmen değil, çevreyle birlikte bu yatırımlarımızı gerçekleştireceğiz."

YIL SONUNA KADAR ZAM YOK

Yıl sonuna kadar elektriğe zam olmayacağının müjdesini veren Yıldız, "Biz her 3 ayda bir elektrik fiyatlarını gözden geçiririz. Her ay da doğalgaz fiyatlarını gözden geçiririz. Ham petrol fiyatına ve dolar kuruna bakarız. Önümüzdeki üç ay, ekim-kasım-aralık ayı itibariyle herhangi bir zam yapmaksızın, elektrik fiyatlarını 2014 yılına taşımış olacağız" dedi.

Ham petrol fiyatı ve döviz kuru yükselirken elektrik fiyatlarına zam yapılmadığını anımsatan Bakan Yıldız, şöyle devam etti:

"İşte gördüğünüz bu rüzgar santralleri, -yine pazar günü bir jeotermal santrali açacağız-, rüzgar ve jeotermal santralleri, HES'ler, yerli kömürlerimiz hep birlikte düşündüğünüzde, biz işte yıl sonuna kadar yine eski fiyattan elektriklerimizi kullanmış olacağız. Biz yurtdışından ithal ettiğimiz ham petrol ve doğalgazı burada üretilen rüzgar santralleriyle birlikte balans ederek istediğimiz noktaya taşıma gayreti içindeyiz."

BAKANA PLAKET

Konuşmaların ardından Bakan Yıldız, törene katılanlarla birlikte tesisi hizmete sokan butona bastı. Müşfik Yamantürk'ün Yıldız'a teşekkür plaketi verdiği törene, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Adem Uslu, Dinar Kaymakamı Avni Kula, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün de katıldı. Törende Dinar Belediye Bandosu, marşlarıyla eşlik etti.

Kaynak:gundemantalya.com

 

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

PODYUMLARDAN MÜZİK DÜNYASINA
PODYUMLARDAN MÜZİK DÜNYASINA
SİLİKON VADİSİ’NDE ÖMER HOCA İÇİN UMUT SEFERBERLİĞİ
SİLİKON VADİSİ’NDE ÖMER HOCA İÇİN UMUT SEFERBERLİĞİ
KAYA GİBİ MODACIM BENİ DE TAŞ GİBİ YAPTI
KAYA GİBİ MODACIM BENİ DE TAŞ GİBİ YAPTI
BEYZA SARI’DAN PODYUMDA BÜYÜK ÇIKIŞ
BEYZA SARI’DAN PODYUMDA BÜYÜK ÇIKIŞ
DERYA CAMUZOĞLU YENİ SEZONA BOMBA GİBİ GİRİYOR
DERYA CAMUZOĞLU YENİ SEZONA BOMBA GİBİ GİRİYOR
YELİZ VE MELİS KARDEŞLERDEN MÜZİK ATAĞI
YELİZ VE MELİS KARDEŞLERDEN MÜZİK ATAĞI
BEN DE SELANİK GÖÇMENİYİM
BEN DE SELANİK GÖÇMENİYİM
FARKLI SESLER, ORTAK BİR DUYGU
FARKLI SESLER, ORTAK BİR DUYGU
UFUK VE UMUT ÖZKAN KARDEŞLER İLK KEZ AHVALDE BULUŞTU
UFUK VE UMUT ÖZKAN KARDEŞLER İLK KEZ AHVALDE BULUŞTU
İLKER UZUNALAN DÜNYAEVİNE GİRDİ
İLKER UZUNALAN DÜNYAEVİNE GİRDİ
KANSERSİZ YAŞAM DERNEĞİ’NE DESTEK OLDU
KANSERSİZ YAŞAM DERNEĞİ’NE DESTEK OLDU
BURSA AYNI PROJELERİ 13 YIL DAHA BEKLEYEMEZ
BURSA AYNI PROJELERİ 13 YIL DAHA BEKLEYEMEZ
TÜRKİYE'DEN İBİZA'NIN ZİRVESİNE
TÜRKİYE'DEN İBİZA'NIN ZİRVESİNE
ŞORAY UZUN'DAN DENİZDE AKSİYON GÖRÜNTÜLERİ
ŞORAY UZUN'DAN DENİZDE AKSİYON GÖRÜNTÜLERİ
TATİL KAÇAMAĞI
TATİL KAÇAMAĞI
VERA PROJESİ KAPSAMINDA DUYGUSAL BİR DÜET
VERA PROJESİ KAPSAMINDA DUYGUSAL BİR DÜET
KUBAT ‘TEOMAN ŞARKILARI’ PROJESİNDE
KUBAT ‘TEOMAN ŞARKILARI’ PROJESİNDE
YİNE DOLU DOLU
YİNE DOLU DOLU
ANJELİKA AKBAR VE SUREN MAKSUTOV DÜETİ
ANJELİKA AKBAR VE SUREN MAKSUTOV DÜETİ
LUCA ARTİKOV’DAN TOP OF MODEL UNİVERSE SÜRPRİZİ
LUCA ARTİKOV’DAN TOP OF MODEL UNİVERSE SÜRPRİZİ

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EKONOMİ

BURSA AYNI PROJELERİ 13 YIL DAHA BEKLEYEMEZ

TÜRKER VEYAŞ BORSAYA AÇILIYOR

TÜRK MÜCEVHERİNİ DÜNYAYA TAŞIYOR

AĞUSTOS AYI KİRA ZAM TAVANI NETLEŞTİ

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle