MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

DE GET !!!

Ana SayfaYazarlarMİR MURAT DEMİR
27 Eylül, 2016, Salı 16:59
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Çok oldu kendim için yaşamaya karar vereli.Sabırlıyım,hoşgörüm devam etmekte de,sonsuz ve sınırsız değil.İnsanları seçiyor,ilk olarak adam mı değil mi bakıyorum. Nezaketten pay almış ve bir seviyeye ulaşma gayretin de ise yeterli.Şu bağı,bu bağı ile pek alakadar olmuyorum,bağ’ı gördüm mü üzüme bakıyorum,kalite ise yiyip geçiyorum.

Bana ne diyecekler endişem biteli çok oldu,o yıllar eski de kaldı yaşayacağım ömür boldu.Yarım asır bitti,hep iyilik,hep naiflik çiçeği soldu.İnsan sevgim vardı,yine olacak ve sürecek de,artık dört yanlış bir doğruyu götürmeyecek,yanlış yanlıştır doğru da doğru,eşit değerlenecek.Mutlu olma hedefimi ilk sıraya yerleştirdim,ben mutlu olamayınca çok eksik kalıyormuşum,yeni öğrendim,bildim.Duygu ve sezgilerimi pek kullanmamışım,oysa mutlu olma şifresi onlar da,aktif görev verdim.Hiç kimsenin hayatım da olması için ödün vermem, kendi mi tüketmem.Ben gibi olanlarla da pek alakadar değilim, tamamlayıcı olanlar en güzeli. Matematik değil ama sevgi saygımı sunduğum her insan fazlasıyla geri çevirmeli,olduğu yeri de seviyesini de bilmeli.Aklım çok bağırırken sesini kıstım,yüreğim sessiz de kalmış, sesini açtım.Her lafın her hareketin menbasını çözmekte ya tembellik yapmış ya da geç kalmışım.Eleştiri ve gereksiz görüş beyanlarına kapattım kapılarımı.

Mutluluğumu ilk sırama almış olsam da, yalan, riya, gıybetle olmaz işim.Muhataplarımın kaç yüzlü olduklarına takılmıyorum, tüm yüzlerini görmem şart. Sebep ve şekli ne olursa olsun beni yönetme arzusu hiç kimse için prim yapmaz,dostum olamayacağı gibi ne arkadaşım ne de tanıdığım olarak kalmaz.Beni eleştirenlere ve eleştirisine bakmadan neyi kıstas alıyor, kendisi nerede, ölçüm, kriterim bu. Siyah,gri,beyaz, güzel renkler elbette,dünyam renklensin istiyorum,benimle zıt duruş ve düşünce de olanlar da olsun. Kime,kimselere aday, namzet değilim, hayata duruşunu göreyim, göreyim mücadelesini, notunu öyle vereyim.

Hafife almalar da mübağalalar da olmayacak hayatım da, bu eylem de olanlar da dahil. Alkış,iltifat,gaz yeme dönemim bitti. Hazla yaşadığım bir gençlik dönemim vardı, yaşadım doyasıya da, yaşadım gitti.Umutlarım var, beklentilerim de, hesaplarım,planlarım da var,yok olan tek şey bu düşünselimi paylaşacağım hiç kimse yok. Yalnız kalınca insan daha da seviyormuş yalnızlığı,sevdim..

Kendimi anlattığım,hayata karşı görür ve tutum şeklimi belirttiğim bir yazı gibi olsa da yalnız kalarak hayata topyekun mücadele verenlerin ortak görüşü kanaatindeyim, sanırım hayata aynı pencereden baktığımız canlar tahminimden fazladır.

Mir Murat Demir

 

Yorum Yazın

MİR MURAT DEMİR

    iletişime geç

    MİR MURAT DEMİR

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    Twitter
    Instagram
    Youtube
    Köşe Yazarları
    ESRA SONGÜLER
    ESRA SONGÜLER ALAMUT KALESİ HASAN SABBAH
    SABİHA ÜNAL
    SABİHA ÜNAL ÜNVAN ÇILGINLIĞI
    HABİB BABAR
    HABİB BABAR SENDEN SONRA 1 NİSANI SEVEMEDİM ANNEM
    SEÇİL ESKİOĞLU
    SEÇİL ESKİOĞLU ESKİDEN KAPILARI ÇALARLARDI,ŞİMDİ CEBİMİZİ SOYUYORLAR !!
    CELAL KODAMANOĞLU
    CELAL KODAMANOĞLU COLLYER SENDROMU
    MUSTAFA ÇOLAKOĞLU
    MUSTAFA ÇOLAKOĞLU SAVAŞLAR, İNSANLIK, GELECEK…
    SOSYAL PEDAGOG, BİREYSEL ÇİFT VE AİLE DANIŞMANI HANIM DEMİRBAŞ
    SOSYAL PEDAGOG, BİREYSEL ÇİFT VE AİLE DANIŞMANI HANIM DEMİRBAŞ BOŞANMIŞ AİLE ÇOCUKLARININ GÖRÜNMEYEN PSİKOLOJİSİ
    BURHAN AKDAĞ
    BURHAN AKDAĞ IŞIKLARI KAPATIN, MEDENİYET BİTİYOR
    Fatoş ACAR
    Fatoş ACAR BAYRAMLARIM ÇOCUKLUĞUM DA KALDI
    MEHMET ALİ BABAR
    MEHMET ALİ BABAR İFTİRA DEĞİL DUA ZAMANI
    LEYLA SOMER
    LEYLA SOMER HAYVANLARA KALKAN ELLER KIRILSIN
    AV.ONUR YAĞIŞAN
    AV.ONUR YAĞIŞAN MİLLET SAVAŞSIZ NASIL ÇÖKER ?
    ZAFER DİNÇER
    ZAFER DİNÇER VEFA SADECE BİR SEMT ADIYMIŞ
    FUNDA AKOSMAN
    FUNDA AKOSMAN YENİ YIL
    MERAL KONRAT
    MERAL KONRAT KİME GÖRE DÜŞMAN!
    Haber Caddesi
    KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

    Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

    Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle