MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

AĞUSTOS BÖCEĞİ

Ana SayfaYazarlarMİR MURAT DEMİR
06 Eylül, 2016, Salı 19:06
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

İnsan ego,kibir,şiddet,vahşet,ne kötü özellikler var ise toplamış almış kendine.İyi özellikler yok mu,var tabi ki,olabildiğince fazla, yeter ki al,sahiplen ve uygula,merhamet,şefkat,empati gibi.İyi kötü özelliklerimizle ilgili örnekleri çoğaltmamız mümkün de, ayrıntılara girmem gerek.İyi de kötü de somut birer meta değil,tek kelime altına sığdırmamız da kolay değil.Empati dersek, kişinin karşıdakini anlamak adına az itibarıyla da olsa karşısında ki gibi olma, düşüne bilme yetisi. İnsanın bir diğer insanı daha iyi anlaya bilmek, algılaya bilmek adına ne uğraşlar verdiğini çok iyi bilmem. İnsan genelde işine geldiği, çıkarları için empatilerini yoğun yapar. Bu empati halleri ki sade insan değil hayvan için nebat için hatta cisimler için dahi yapılır,sebep kendi anlatımını ya da tavrını doğru ile bağdaştırmak.

Empati yapmanın en zor yanı, an itibarıyla dahi olsa karşıdakinin yerine geçemiyoruz. Karşımzdakini anlamak adına onun tüm eksik, kısalıklarını, yetersizliklerini, dert,kederlerini,yaratılış etkenlerini içselleştiremiyoruz. Ağustos böceği en bildiklerimizdendir. Ağustos böceği ile bu tanışıklığımız böcek haliyle “TEMBEL” halini almış, hikayeleri mize, masallarımıza, şiirleri mize eklemiş, tiyatro temsillerimiz de, skeçlerimizde, şiirlerimizde yer vermişiz. Ağustos böceğine yer verdiğimiz her çalışmamız da eksik empati yapıp biraz da haksızlık etmişiz. Her konu da olduğu gibi tembellik etmiş ağustos böceğini derinlemesine incelemeden, tanımadan, öğrenmeden kendi tembel halimizi ona yüklemişiz. Ağustos böceği var olmadan evveli bir lavra olarak toprak altın da optimum 12 yıl bekler, 12 yıllık bu toprak altı tutsaklığı ismin de olduğu gibi ağustos ayın da son bulur, ömrü de yine ismi ile bağdaşıktır, bir aydır. Sesi çıkan, şarkı söylediğine inandığımız ise erkek olanıdır. Dişi olan güzel şarkı söyleyenler içinden seçimini yapacak ve çifleşecektir. Tembel diye tanım getirdiğimiz “AĞUSTOS Böceğinin” tüm ömrü ve işlevi bu bir aydır. Dişi isen güzel şarkı söyleyeni bulacaksın, erkek isen güzel şarkı söyleyip seçilecek ve üreyeceksin. Sonrası yok, hepsi bu, baştan sona sana ayrılan süre bir ay, hadi tekrar empati yapalım sen olsan çalışır mısın ?

Empati yapmak, günlük hayatımızda ki doğru kararlarımızın önemli bir etkeni, yolu. İzah etmeye çalıştığım üzere bazen ters açıdan ya da farklı açılardan görüp incelemek, bilmek gerekir. Bilim adamı kimliğine sahip olmadığım gibi toprak ve böcekleri inceleyen bir tezim ya da araştırma çalışmam da yok. Tahmin benim ki sadece, ağustos ayının tercih edilmesi ve ismini de oradan alması, toprak denge ve dönüşümün de önemli bir görev ve işlev sahibidir diye düşünmekteyim.

Mir Murat Demir

 

Yorum Yazın

MİR MURAT DEMİR

    iletişime geç

    MİR MURAT DEMİR

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    Twitter
    Instagram
    Youtube
    Köşe Yazarları
    SABİHA ÜNAL
    SABİHA ÜNAL BATILI BİLGİNLERİN RÜYAYA BAKIŞI
    ÖZGÜR GÜNDÜZ
    ÖZGÜR GÜNDÜZ HAZİRAN 2025 BAYRAM MESAJI | BURÇLARA ÖZEL
    MUSTAFA ÇOLAKOĞLU
    MUSTAFA ÇOLAKOĞLU Ruhu olmayan YAPAY ZEKA
    SEÇİL ESKİOĞLU
    SEÇİL ESKİOĞLU YARADILIŞ
    CELAL KODAMANOĞLU
    CELAL KODAMANOĞLU ÖZGÜRLÜK
    AV.ONUR YAĞIŞAN
    AV.ONUR YAĞIŞAN BABALIK HAKKI ÖDENİR Mİ ?
    ESRA SONGÜLER
    ESRA SONGÜLER NAPOLYON’UN GİZEMLİ DÜNYASI
    SELMA ADIGÜZEL
    SELMA ADIGÜZEL ADINI BİLE BİLMEDİĞİMİZ ŞEHİRLERDE AĞLAYAN İNSANLAR
    Fatoş ACAR
    Fatoş ACAR KIYMET BİLME - DEĞER VERME
    BURHAN AKDAĞ
    BURHAN AKDAĞ ÜÇ HEMŞEHRİ, ÜÇ YÜREK, BİR HATIRA...
    MEHMET ALİ BABAR
    MEHMET ALİ BABAR ESKİ BAYRAMLARIN TADI BAŞKAYDI
    MİNE DEV
    MİNE DEV TOP SEKTİRECEĞİZ
    GENCO SABANCI
    GENCO SABANCI TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ -9-
    ÇİFT AİLE DANIŞMANI HANIM DEMİRBAŞ
    ÇİFT AİLE DANIŞMANI HANIM DEMİRBAŞ İSTİYORUM AMA YAPAMAM
    HABİB BABAR
    HABİB BABAR VEFA MASUMU VEFASIZLAR
    EYLÜL AŞKIN
    EYLÜL AŞKIN KENDİ KÜLTÜRÜNE VE SANATINA SAHİP ÇIK
    FERAH BÜYÜKKIZMAZ
    FERAH BÜYÜKKIZMAZ İNSAN VE DÜNYA İÇİN 2024
    ZAFER DİNÇER
    ZAFER DİNÇER UÇUK KAÇIK DEDİLER, HAKSIZLIK ETTİLER
    LEYLA SOMER
    LEYLA SOMER ONLAR İÇİN NELER YAPABİLİRİZ?
    FUNDA AKOSMAN
    FUNDA AKOSMAN YENİ YIL
    MERAL KONRAT
    MERAL KONRAT KİME GÖRE DÜŞMAN!
    Haber Caddesi
    KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

    Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

    Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle