MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

BAŞARMAK MI, MUTLULUK MU!

Ana SayfaYazarlarMİR MURAT DEMİR
11 Ekim, 2022, Salı 19:17
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Bebeklik dönemimizden sonrası, hayatımız boyunca benliğimize yapışık bir ikilem, sorudur, başarmak mı, mutluluk mu? Başarmak için mi mücadele edeceğiz mutlu olmak için mi diye. Düşünmeye başladınız sanırım, neden her ikisi de olmasın diye, olmaz, olmadığı haller çoktur. Küçük yaşlarımız sonrası kendimize irili ufaklı hedefler belirleriz ve çaba gösterir, mücadele eder ve başarırız. Düşünün elbette kendi yaşanmış hayat hikâyenizi, başarmış olmakla birlikte pek çoğunun sizi mutlu etmediğini fark ettiniz değil mi? Küçük yaşlarımız da deneyimsiz dönemlerimizde bu farklılığı fark edemeden büyük hayaller kurmuş hedeflerimizi belirleyip mücadele etmişizdir. Mücadelemizin nihayeti başarmakla bitmiştir, başarı hanemize eklesek de mutluluğu tatmadığımızı, mutlu olamadığımızı yaşayarak öğrenmişizdir. 

Yola çıkmadan, hedef belirlerken, başarmak için önümüze koyulan ya da kendi irademizle hedefimize aldığımız proje ya da hayallerimiz bizi mutlu edecek mi? Bu ikilemi at başı koştururken beynimizde, etik, erdemli, olgunluk yaşlarımıza kadar tökezleme ve çelişkiler yumağında çırpınır dururuz. Deneyimlerimizin arttığı isabetli hedef belirleme yaşlarına ulaştığımız zaman dilimine ulaştığımızda da mutlu olmayı öncelikli sıraya yerleştiriyoruz da, hayallerimizi, projelerimizi gerçekleştirmek, hayata geçirmek için dermanımız kalmıyor. Nasıl olacak karamsarlığına kapılmadan, başarı nedir, başarmak nedir, çevresel etkilerden, tetiklemelerden olabildiğince az etkilenip kendi rotamızı oluşturabilecek erdem ve yeterliliği erkenden yakalamak gerek. Erken bazılarımız için 30-40’lı yaşlar bazılarımız için 60-70’li yaşlar, dış etkenlerden uzak kalmayı başarıp kendi irademizle ve farkındalıkla yürümek, hedef belirlemek, hangi yaş aralığında olursa olsun mutluluk sebebidir. Bu ikili ile farkındalık içinde yürümeye devam etmeye başladığımızda artık görmeye, anlamaya, farkında olmaya da başlıyoruz. Hedefimi kendim koydum, ya da mutabakat sağladığım bir ekiple bir proje için çalıştım, bu hedef, bu projede çalışmak beni mutlu edecek, biliyorum ki sonuca ulaşmak ya da ulaşamamak bir ölçü değil, başarısız olmak, hedefi tutturamamakta mümkün, sürecin başlangıcında biliyordum ve farkındaydım. 

Hedefe ulaşamamak, projenin verimli, randımanlı bir sonuca varamaması da bir mutluluk sebebidir, bu düşüncede olanların bu yolu, yöntemi kullanmamalarını belirledim mutluluğu. 

İnsanların, milyarlarca insanın açık ve samimi olarak beyanları, yaşanılmış hayat hikâyeleri, emsal, deneyim paylaşımları, teknoloji ve iletişimin rahat ve kolay olduğu çağımız, başarı ve başarısızlıkta ki takıntılarımızı önceden haber verir doygunlukta ki muazzam. Kimselerin kimseye tepsi içinde mutlu bir hayat sunması ise yaşamsal bir argüman değil en azından yaşadığımız bu dönemin konusu değil. Mutlu olmayı hayale ulaştıktan sonrasına bırakan her birimiz sukut-ı hayal sonucuyla cebelleşir dururuz. Yürüdüğümüz yol, yaşadığımız hayat, uğraş verirken de çaba gösterirken de bizleri mutlu etmeli, müdahili olduğumuz her hareket, çaba, yaşamsal faaliyetler dahi mutluluğumuza engel olmamalı, set çekmemeli, mutlu olmayı, mütebessim bir çehreye sahip olma halimizi rafa kaldırıp ertelememeli. Hayat dediğimiz ömür süremizin toplamının yaşama faaliyetleri ile eşleştiği hali ise ve süre belirsiz ve etkileşim içinde olduğu çokça etken var ise mutlu olmak açık ara ilk önceliktir.

Mir Murat Demir

 

 

Yorum Yazın

MİR MURAT DEMİR

    iletişime geç

    MİR MURAT DEMİR

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    Twitter
    Instagram
    Youtube
    Köşe Yazarları
    SABİHA ÜNAL
    SABİHA ÜNAL BATILI BİLGİNLERİN RÜYAYA BAKIŞI
    ÖZGÜR GÜNDÜZ
    ÖZGÜR GÜNDÜZ HAZİRAN 2025 BAYRAM MESAJI | BURÇLARA ÖZEL
    MUSTAFA ÇOLAKOĞLU
    MUSTAFA ÇOLAKOĞLU Ruhu olmayan YAPAY ZEKA
    SEÇİL ESKİOĞLU
    SEÇİL ESKİOĞLU YARADILIŞ
    CELAL KODAMANOĞLU
    CELAL KODAMANOĞLU ÖZGÜRLÜK
    AV.ONUR YAĞIŞAN
    AV.ONUR YAĞIŞAN BABALIK HAKKI ÖDENİR Mİ ?
    ESRA SONGÜLER
    ESRA SONGÜLER NAPOLYON’UN GİZEMLİ DÜNYASI
    SELMA ADIGÜZEL
    SELMA ADIGÜZEL ADINI BİLE BİLMEDİĞİMİZ ŞEHİRLERDE AĞLAYAN İNSANLAR
    Fatoş ACAR
    Fatoş ACAR KIYMET BİLME - DEĞER VERME
    BURHAN AKDAĞ
    BURHAN AKDAĞ ÜÇ HEMŞEHRİ, ÜÇ YÜREK, BİR HATIRA...
    MEHMET ALİ BABAR
    MEHMET ALİ BABAR ESKİ BAYRAMLARIN TADI BAŞKAYDI
    MİNE DEV
    MİNE DEV TOP SEKTİRECEĞİZ
    GENCO SABANCI
    GENCO SABANCI TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ -9-
    ÇİFT AİLE DANIŞMANI HANIM DEMİRBAŞ
    ÇİFT AİLE DANIŞMANI HANIM DEMİRBAŞ İSTİYORUM AMA YAPAMAM
    HABİB BABAR
    HABİB BABAR VEFA MASUMU VEFASIZLAR
    EYLÜL AŞKIN
    EYLÜL AŞKIN KENDİ KÜLTÜRÜNE VE SANATINA SAHİP ÇIK
    FERAH BÜYÜKKIZMAZ
    FERAH BÜYÜKKIZMAZ İNSAN VE DÜNYA İÇİN 2024
    ZAFER DİNÇER
    ZAFER DİNÇER UÇUK KAÇIK DEDİLER, HAKSIZLIK ETTİLER
    LEYLA SOMER
    LEYLA SOMER ONLAR İÇİN NELER YAPABİLİRİZ?
    FUNDA AKOSMAN
    FUNDA AKOSMAN YENİ YIL
    MERAL KONRAT
    MERAL KONRAT KİME GÖRE DÜŞMAN!
    Haber Caddesi
    KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

    Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

    Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle