MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

BİR TUHAF MUTLULUK!

Ana SayfaYazarlarMİR MURAT DEMİR
18 Şubat, 2020, Salı 17:53
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Yıllardır süregelen abusumu halleri, uygulamaları izliyor, gözlem yapıyorum. Parti, görüşten ziyade insanların inanç ve algıları ilgimi çekiyor. İnandıkları kendi doğrularını bir de savunuyorlar. Toplum olarak ve bu toplumun bireyi olduğumdan durum içler acısı. Ters köşe bakış açısıyla değerlendirdiğimde ise egom tavan yapıyor. Kendi kendime aferin diyorum, bu safsatalara kendini kaptırmadan, zaafa kapılmadan yürümüşsün.

 

Halkımız, sayıları oldukça yükseklerdeki insanımız, hayatının temelini oluşturan temel kavramları dahi anlamlandıramıyor. Hayatında inandığı ve uyguladığı her şeyin doğru, diğer ne varsa saçma ve anlamsız buluyor. Bu mertebeden çıksak, uzaklaşsak dahi çok yol kat edeceğiz. Özgüvenimizi sarsmadan, aksini görüp, bulup, gerçekliğini testlerimizle öğreninceye kadar, tüm bildiklerimizi doğru sayalım. Az, küçük ihtimal dahi olsa belki de yanlıştır diye okuyup, izlesek, gözlem yapsak, zaman içinde her şey gerçeğe varacak. Kapılar kapalı, şüphe duygumuz sanki yok edilmiş gibi yaşıyoruz. Aklımız var ama işletmiyoruz sanırım, ya da sınırlı tutuyoruz düşünme ve işlevlerinde.

Defalarca insanlarımız üzerinde şu yanılgıyı gördüm; alenen inandıkları ve uygulamaları yanlış çıksa dahi, aldandım, anlamadım,

demiyor, aldattılar, kandırdılar diyor. İnsan temelinde aklı olsa dahi yanlış yapar, yanlış kararlar verir, yanlış uygulamaların içinde yer alır. Dünya insanını rahata eriştiren, hayatına kolaylıklar getiren her icat dahi binlerce yanlış yapılanma ve uğraşlar sonucu nihayete ulaşmıştır. Devlet, millet olarak bilimsel çalışmalara uzak dursak dahi gelişmiş ve bütçesinde pay ayıran ülkeler milyarlarca lirasını dünya dışında yaşam alanı var mı diye, arayarak, deneyerek, araştırarak geçiriyor. Bu çalışmalar içinde yıllar, ömürler bitiyor da, sevinçli bir sonuca ulaşılamayabiliyor.

 

Farklılıkların farkında olduğum için mutluyum, bir tuhaf mutluluk diye tanımlama sebebim bu. Neredeyse dünya nüfusunun yetişkin seviyede yaşa ulaşmış her insanının olması gereken, farkında olma durumunda olduğumdan ‘’TUHAF’’ diyorum. İnsanımız, her insanın sahip olduğu inanç, millet, renk, anane, gelenek vb gibi tüm bildikleri ötesinde sürekli sorgu halini devam ettirme gereği vardır. Sorgulama yeteneğini düşünme işlevini kullanarak gerçekleştirir. Sorgulama yetisini kullanmayan insan ne büyük boşluktadır, ne büyük acz içindedir. Farkında olup, ben gibi sürekli sorgulama halini devam ettiren insanımızda bir mutluluk duyar kendince, mutluluk sebebini dahi tam anlamlandıramadan. Devamlı mutlu olmak için hangi şartlara haiz olursak olalım daha kötüsü vardır, hep vardır.

 

Mir Murat Demir

 

Yorum Yazın

MİR MURAT DEMİR

    iletişime geç

    MİR MURAT DEMİR

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    Twitter
    Instagram
    Youtube
    Köşe Yazarları
    SABİHA ÜNAL
    SABİHA ÜNAL BATILI BİLGİNLERİN RÜYAYA BAKIŞI
    ÖZGÜR GÜNDÜZ
    ÖZGÜR GÜNDÜZ HAZİRAN 2025 BAYRAM MESAJI | BURÇLARA ÖZEL
    MUSTAFA ÇOLAKOĞLU
    MUSTAFA ÇOLAKOĞLU Ruhu olmayan YAPAY ZEKA
    SEÇİL ESKİOĞLU
    SEÇİL ESKİOĞLU YARADILIŞ
    CELAL KODAMANOĞLU
    CELAL KODAMANOĞLU ÖZGÜRLÜK
    AV.ONUR YAĞIŞAN
    AV.ONUR YAĞIŞAN BABALIK HAKKI ÖDENİR Mİ ?
    ESRA SONGÜLER
    ESRA SONGÜLER NAPOLYON’UN GİZEMLİ DÜNYASI
    SELMA ADIGÜZEL
    SELMA ADIGÜZEL ADINI BİLE BİLMEDİĞİMİZ ŞEHİRLERDE AĞLAYAN İNSANLAR
    Fatoş ACAR
    Fatoş ACAR KIYMET BİLME - DEĞER VERME
    BURHAN AKDAĞ
    BURHAN AKDAĞ ÜÇ HEMŞEHRİ, ÜÇ YÜREK, BİR HATIRA...
    MEHMET ALİ BABAR
    MEHMET ALİ BABAR ESKİ BAYRAMLARIN TADI BAŞKAYDI
    MİNE DEV
    MİNE DEV TOP SEKTİRECEĞİZ
    GENCO SABANCI
    GENCO SABANCI TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ -9-
    ÇİFT AİLE DANIŞMANI HANIM DEMİRBAŞ
    ÇİFT AİLE DANIŞMANI HANIM DEMİRBAŞ İSTİYORUM AMA YAPAMAM
    HABİB BABAR
    HABİB BABAR VEFA MASUMU VEFASIZLAR
    EYLÜL AŞKIN
    EYLÜL AŞKIN KENDİ KÜLTÜRÜNE VE SANATINA SAHİP ÇIK
    FERAH BÜYÜKKIZMAZ
    FERAH BÜYÜKKIZMAZ İNSAN VE DÜNYA İÇİN 2024
    ZAFER DİNÇER
    ZAFER DİNÇER UÇUK KAÇIK DEDİLER, HAKSIZLIK ETTİLER
    LEYLA SOMER
    LEYLA SOMER ONLAR İÇİN NELER YAPABİLİRİZ?
    FUNDA AKOSMAN
    FUNDA AKOSMAN YENİ YIL
    MERAL KONRAT
    MERAL KONRAT KİME GÖRE DÜŞMAN!
    Haber Caddesi
    KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

    Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

    Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle