MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

DOSTUM!

Ana SayfaYazarlarMİR MURAT DEMİR
09 Mart, 2021, Salı 19:13
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Bir insana dostum diyebilmek, bizim için dostum diye söyleyip, konuşma, hareket ve tavırlarında belirginlik yaratan ve düşüncelerinde de dostluğu onaylayan insanlara sahip olmak, ne muazzamlık, fevkaladelik. Dost olmakta dost kalmak da zor elbette, laf çevirme, duruma göre hareket, ikiyüzlülük, kibir, ego, hırs, kaypaklık barındırmaz içinde. Dost olmak dost kalmak için gerçeklerle yüzleşeceksin, keşke’leri olmayan uzun bir arkadaşlık serüvenidir ki, dost olmak kazanımı beşeri ömrün son bulmasıyla nihayetine erer, biter. Dostum dediğiniz de dost diye sizi bilenler de kendisi olup kendiniz kalmanıza salık verenlerdir. Dostunuzla özgürsünüzdür, sınırlarınız olmaz, sınırları olmayan, kendisi gibi konuşup kendisi gibi davranan arkadaşınız ya da arkadaşlarınızla sınızdır. Duygularınız, hisleriniz, refleksleriniz, istem dışı tüm fiziksel zafiyetleriniz dahi faaldir, faal kalırlar. Korku, endişe, ikilem, tedirgin halleriniz olmaz, halleri olmaz, dosttur çünkü. İnsanın yüzlerce, binlerce arkadaşı olur da çok az dost sahibi olur, analitik düşünme sonucu elde edilen nihai netice bu sebeple oluşturulmuştur.

Dostluklar da çıkar temelli ilişki, paslaşma yoktur. Çıkar ve menfaat elbette düşünülür, çıkar ve menfaatte ortaklık, dostluk temel kabul edilir, kar da zarar da bizim içindir diye düşünülür. Olası dostlardan biri olaya müdahil iken diğeri ayrı kalmış ise, yine de ayrı kalan dahi dostunun karını kendi karı, zararını kendi zararı gibi değerlendirir. Yorum ve eleştiriler yapılacaksa, yanlış düşünüyorsun değil, ben şu şekilde düşündüm, bir de böyle düşünüp değerlendirelim diye, çok yönlü, geniş açılı düşünebilme imkânı sağlanır. Deneyimler, tecrübeler, hassasiyetler, zafiyetler gözden geçirilip en doğru hareket tarzı için sonuç için ortak duruş, mücadele tarzı belirlenir.

Dostluklar da sen ben değil, mesele kişisel olsa dahi, getirisi ve götürüsü, somut ya da soyut, dostları birlikte tesiri altına alacak, birlikte etkileyecek, üzecek ya da sevindirecektir. Basit bit günlük sohbet ya da bir projenin gerçek olması için gösterilecek çaba, gayretler silsilesi gidişatı hiç değiştirmez. Birlikte gülüp birlikte ağlamak, birlikte heyecan duymak, birlikte başarı pastasına koşmak, ne muazzam şeydir dost olmak. Zordur elbette dost olmak, zordur elbette dost kalmak, başarılmışsa dostluk, insan olmanın birinci mevkisin de, saygı ile sevgi ile bilinç ve akıl ile yoğrulmuş, insan gibi yaşamak. Dostluklar ki içinde somut kazanımlardan ziyade meziyetler, hasletler, prensipler, doğrular, ilkeler barındırırlar, etik kurallar silsilesini ezbere bilir dost olanlar. Arkadaşların pek çoğu bu temel ilkeleri bilirler de hayatlarına geçirmekte, uygulamakta, daim kılmakta zorlanırlar, işte o hayatlarının her anına katıp daim kılanlar ki, ömürlerince dost kalanlar.

Mir Murat Demir

 

Yorum Yazın

MİR MURAT DEMİR

    iletişime geç

    MİR MURAT DEMİR

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    Twitter
    Instagram
    Youtube
    Köşe Yazarları
    ESRA SONGÜLER
    ESRA SONGÜLER İLYAS SALMAN
    BURHAN AKDAĞ
    BURHAN AKDAĞ KAYAHAN’IN ADI, EN ÇOK KIZLARININ NEFESİNDE YAŞAR
    MUSTAFA ÇOLAKOĞLU
    MUSTAFA ÇOLAKOĞLU EDİRNE’DEN KARS’A KADAR BİRİZ…
    Fatoş ACAR
    Fatoş ACAR ARKADAŞLIK
    SABİHA ÜNAL
    SABİHA ÜNAL HEDEFE ADIM ADIM
    SEÇİL ESKİOĞLU
    SEÇİL ESKİOĞLU SEVMEK VE SEVİLMEK ÜZERİNE… BİRKAÇ SÖZ
    CELAL KODAMANOĞLU
    CELAL KODAMANOĞLU KAHVENİN HATIRI VAR DA, ÇAYIN YOK MU ?
    SELMA ADIGÜZEL
    SELMA ADIGÜZEL BİR GRUP KIZ, BİR GRUP IŞIK: MANİFEST’LE GELEN MÜZİK ÇAĞI
    MEHMET ALİ BABAR
    MEHMET ALİ BABAR NEREDE O KARDEŞLİK? GAZZE'DE KANAYAN YARA VE SESSİZ KALAN ÜMMET
    ÇİFT AİLE DANIŞMANI HANIM DEMİRBAŞ
    ÇİFT AİLE DANIŞMANI HANIM DEMİRBAŞ HAYATTA NE OLURSA OLSUN NASIL GERÇEKTEN MUTLU KALABİLİRİZ?
    AV.ONUR YAĞIŞAN
    AV.ONUR YAĞIŞAN MİLLET SAVAŞSIZ NASIL ÇÖKER ?
    ZAFER DİNÇER
    ZAFER DİNÇER VEFA SADECE BİR SEMT ADIYMIŞ
    HABİB BABAR
    HABİB BABAR HEY GİDİ GAZİNOLAR HEY
    GENCO SABANCI
    GENCO SABANCI TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ -9-
    EYLÜL AŞKIN
    EYLÜL AŞKIN KENDİ KÜLTÜRÜNE VE SANATINA SAHİP ÇIK
    LEYLA SOMER
    LEYLA SOMER ONLAR İÇİN NELER YAPABİLİRİZ?
    FUNDA AKOSMAN
    FUNDA AKOSMAN YENİ YIL
    MERAL KONRAT
    MERAL KONRAT KİME GÖRE DÜŞMAN!
    Haber Caddesi
    KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

    Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

    Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle