MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

GELİŞEN KİŞİLİK OLMALI !

Ana SayfaYazarlarMİR MURAT DEMİR
13 Mart, 2018, Salı 17:15
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Malumunuz, geçtiğimiz günlerde orta dereceli okullarımız yarıyıl tatiline başladılar, tatillerini bitirdiler. Yarıyıl tatili başlamadan evvel öğretmenlerimiz öğrencilerine, ilk yarıya dahil başarı göstergelerini belirten karneleri dağıttılar. Öğrenciler karnelerine bakarak ilk yarıda ki çalışma ve sonuçlarını gördüler. Ebeveynler de evlatlarının başarılarını karne notlarına bakarak değerlendirdiler. Konu tam da güncel halde iken, notlar o dönem öğrencinin derslerinde ki intibakı mı, başarısı mı, tam anlamak gerek. Öğrencilerin derslerden başarılı olması, iyi notlar alması, teşekkür ya da takdir belgeleriyle tastik ettirmesi güzel elbette. 

Çocuklar, çocuklarımız, hepimiz, öğrenme başarısı kadar kişilik oluşumunda da ideale çaba verir halde olmalıyız. Kişilik gelişiminde ve sürekli gayret halinde olmaz iseler, olmaz isek, ilköğretim, ortaöğretim, üniversite hayatı, akademik yükselişler de başarılı olsak dahi, kişiliğimizde ki eksik ve bozuk haller ömrümüzce bizimle birlikte yaşar. Bozuk kişilikle, eksik kişilikli olarak mimar, mühendis, doktor, işletmeci, iktisatçı, mülkiyetçi, hukukçu ya da sanatsal, teknik içerikli, irili ufaklı öğretimler almış oluruz. Bozuk ve eksik kişilik hayatımız boyunca görev yaptığımız iş ile insanlara yansıması ile hem kendimize zarar verir hemde toplumun tümüne, suya atılan taşın çıkardığı halkalar gibi.

Akademi eğitimi almış ama eksik, bozuk, duygusuz kalmış ise nasıl faydalı olacak kendisine ve topluma. Araştırma ve geliştirme çalışmaları faydalı çıktılar koyabilir mi ortaya, zayıf kişilikli bir akademisyenin. Mühendisin kişiliğinde ki yanlışlık, eksiklik, yaptığı binadan, makineden, sistemden, entegre yapılanmalardan pozitif sonuçlar beklenebilir mi. Doktor olmayı başarmış, uzmanlaşmış, terfilerle, yılların birikimiyle önemli görevlere de ulaşmış, hastalarına karşı duygulu, bilimsel realiteiyle görev yapması, çalışıyor olması beklenebilir mi.

Kişilik gelişimi ve sürekliliği mutlak gerekliliktir. Okulla, kursla, planlı gezi ya da deney, deneylerle sağlanamaz, hayatın tümüne serpiştirilmediği sürece. Doğumdan itibaren daha bebe yaşlar da kişilik oluşumu karaktere eşdeğer olarak yansımalar alır ve oluşumu başlar. Ergenlik, olgunlaşma yaşları ise 14 ile 22 yaş aralığıdır. Kişiliğin yaşam süresi boyunca rötuşlanması, gerçek ve doğrularla tamamlanması ise ömrün tüm anlarına yayılır, sürekliliktir.

Öğrencilerimizin öğretimi konusun da ilk elden katkıda bulunamaz olabiliriz. Okullarımız, üniversitelerimiz, kurs yapılanmaları bu açığı giderme gayretinde. Kişiliğin doğru oluşması ise büyüklerden küçüklere doğru yansıtılıp, gösterilebilir. Başvuru noktamız yine bilim, kültür çalışmaları ve ortaya koydukları literatürler, araçlar olacaktır. Büyükler için çocuklara doğru aktarım yapmak adına yapılacak çalışma kendileri için büyük avantaj oluşturacaktır. Eksik hallerini tamamlama, yanlış hallerini düzelme şekliyle, bir taşla iki kuş avlama, avantajı şekline dönüşecektir.

Mir Murat Demir

 

Yorum Yazın

MİR MURAT DEMİR

    iletişime geç

    MİR MURAT DEMİR

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    Twitter
    Instagram
    Youtube
    Köşe Yazarları
    ESRA SONGÜLER
    ESRA SONGÜLER İLYAS SALMAN
    BURHAN AKDAĞ
    BURHAN AKDAĞ KAYAHAN’IN ADI, EN ÇOK KIZLARININ NEFESİNDE YAŞAR
    MUSTAFA ÇOLAKOĞLU
    MUSTAFA ÇOLAKOĞLU EDİRNE’DEN KARS’A KADAR BİRİZ…
    Fatoş ACAR
    Fatoş ACAR ARKADAŞLIK
    SABİHA ÜNAL
    SABİHA ÜNAL HEDEFE ADIM ADIM
    SEÇİL ESKİOĞLU
    SEÇİL ESKİOĞLU SEVMEK VE SEVİLMEK ÜZERİNE… BİRKAÇ SÖZ
    CELAL KODAMANOĞLU
    CELAL KODAMANOĞLU KAHVENİN HATIRI VAR DA, ÇAYIN YOK MU ?
    SELMA ADIGÜZEL
    SELMA ADIGÜZEL BİR GRUP KIZ, BİR GRUP IŞIK: MANİFEST’LE GELEN MÜZİK ÇAĞI
    MEHMET ALİ BABAR
    MEHMET ALİ BABAR NEREDE O KARDEŞLİK? GAZZE'DE KANAYAN YARA VE SESSİZ KALAN ÜMMET
    ÇİFT AİLE DANIŞMANI HANIM DEMİRBAŞ
    ÇİFT AİLE DANIŞMANI HANIM DEMİRBAŞ HAYATTA NE OLURSA OLSUN NASIL GERÇEKTEN MUTLU KALABİLİRİZ?
    AV.ONUR YAĞIŞAN
    AV.ONUR YAĞIŞAN MİLLET SAVAŞSIZ NASIL ÇÖKER ?
    ZAFER DİNÇER
    ZAFER DİNÇER VEFA SADECE BİR SEMT ADIYMIŞ
    HABİB BABAR
    HABİB BABAR HEY GİDİ GAZİNOLAR HEY
    GENCO SABANCI
    GENCO SABANCI TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ -9-
    EYLÜL AŞKIN
    EYLÜL AŞKIN KENDİ KÜLTÜRÜNE VE SANATINA SAHİP ÇIK
    LEYLA SOMER
    LEYLA SOMER ONLAR İÇİN NELER YAPABİLİRİZ?
    FUNDA AKOSMAN
    FUNDA AKOSMAN YENİ YIL
    MERAL KONRAT
    MERAL KONRAT KİME GÖRE DÜŞMAN!
    Haber Caddesi
    KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

    Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

    Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle