MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

HANGİ AŞK !

Ana SayfaYazarlarMİR MURAT DEMİR
03 Ekim, 2017, Salı 18:39
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Hep olur hayatlarımızda kıyaslamalar, sorarız çok kez, kendimize ya da bir başkasına, kıyaslama yapmasını, iyi ya da kötü durumlarını tam bilmek isteriz. Öyle anlar, öyle mahrem konular olur ki, ne başkalarına ne de kendimize soramayız, soramayız cevabı bellidir. “Söz kunusu vatan ise gerisi teferruat” diyebilen insanlar için “Hangi aşk” sorusunun da cevabı açıktır, alenidir, nettir. Yaşadığımız günler, istiklal içinde ve istikbale dair umutlarımızı muhafaza ettiğimiz günler. Bu günlerimiz için sadece ecdadımız ölüme koşup da vatan için ölmedi, çocukluklar, gençlikler, aşklar da öldü.

“ Bir hanımefendi anlatıyor… Sene 1919 ve İstanbul işgal altında. Her tarafta İngiliz askeri. Ben o sıra liseyi yeni bitirmişim. Oldukça güzel bir kızım. Sürekli görücüler, dünürler geliyor. Taliplerimden birisi avukatmış. Uzaktan gösterdiler boylu poslu yakışıklı bir delikanlı beğendim ve kabul ettim. Bizi nişanladılar. Nişanlımı seviyordum. Mutlu bir yuva kurmanın hayaliyle gece yarılarına kadar bir lambanın ışığında oyalar örüp çeyizimi hazırlıyordum.
Kısa zaman içerisinde mahallede bir dedikodu baş gösterdi. Dediler ki; Fatma’nın nişanlısı ipsiz sapsız adamın birisi. Cami önlerinde tabut taşıyarak karnını doyuruyor. Üstelik avukat falanda değil. Mahvoldum! Babamla beraber gidip uzaktan izledik dedikodu gerçekmiş, hemen nişan atıldı ayrıldık.Aradan 5 sene geçti başka birisiyle evlenmiştim. Üstelik birde çocuğum vardı. Sene 1924 ve artık ülkemiz özgürlüğüne kavuşmuştu. Bir gün Kadıköy’de rastladım o delikanlıya, çocuğumda yanımdaydı. Beni görünce hemen önünü ilikledi. Titremeye başlamıştı. Saygıyla durdu önümde. Vaktiniz varsa lütfen bir çay içelim dedi. Peki dedim. Bir ofise girdik. Kapıda ismi yazıyordu ve içeri girdiğimizde anladım ki bir avukatlık bürosuydu. Bir sürü çalışan vardı.
Siz gerçekten avukat mısınız? diye sordum. Evet dedi. Madem avukattınız neden cami önlerinde tabut taşıyordunuz diye sordum gözleri doldu başı öne eğildi. Affedin lütfen beni diye başladı cümlesine. Ülkemiz işgal altındaydı, dört bir tarafımızı İngiliz askeri sarmıştı. Aklınıza gelebilecek her şeyi didik didik arıyorlardı. Anadolu’da bulunan milli kuvvetlere silah götürmemiz gerekiyordu ve bunu sadece tabutlara cenaze süsü vererek gerçekleştirebiliyorduk. Maalesef ki bunu size bile söyleyemezdim.”
Günümüze ağızdan ağıza anlatımlarla ulaşan, hikaye, roman, senaryolara konu olan ve hiç dinleyip, okuyup, izleyemediğimiz milyonlarca ölen umutlar. Vatanın var olması, milletin başı dik hayatına devam etmesi. Türk milleti Türkiye yi bağımsız kılabilmek adına bedelini ödedi. Hep biliriz ya şehitlerimizi gazilerimizi, o kadar sığ, o kadar dar değil, istiklalin kazanımı için ne çok bireysel istikbal feda edildi, hür irade ve vatan aşkı ile.
 
Mir Murat Demir
 

Yorum Yazın

MİR MURAT DEMİR

    iletişime geç

    MİR MURAT DEMİR

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    Twitter
    Instagram
    Youtube
    Köşe Yazarları
    SABİHA ÜNAL
    SABİHA ÜNAL BATILI BİLGİNLERİN RÜYAYA BAKIŞI
    ÖZGÜR GÜNDÜZ
    ÖZGÜR GÜNDÜZ HAZİRAN 2025 BAYRAM MESAJI | BURÇLARA ÖZEL
    MUSTAFA ÇOLAKOĞLU
    MUSTAFA ÇOLAKOĞLU Ruhu olmayan YAPAY ZEKA
    SEÇİL ESKİOĞLU
    SEÇİL ESKİOĞLU YARADILIŞ
    CELAL KODAMANOĞLU
    CELAL KODAMANOĞLU ÖZGÜRLÜK
    AV.ONUR YAĞIŞAN
    AV.ONUR YAĞIŞAN BABALIK HAKKI ÖDENİR Mİ ?
    ESRA SONGÜLER
    ESRA SONGÜLER NAPOLYON’UN GİZEMLİ DÜNYASI
    SELMA ADIGÜZEL
    SELMA ADIGÜZEL ADINI BİLE BİLMEDİĞİMİZ ŞEHİRLERDE AĞLAYAN İNSANLAR
    Fatoş ACAR
    Fatoş ACAR KIYMET BİLME - DEĞER VERME
    BURHAN AKDAĞ
    BURHAN AKDAĞ ÜÇ HEMŞEHRİ, ÜÇ YÜREK, BİR HATIRA...
    MEHMET ALİ BABAR
    MEHMET ALİ BABAR ESKİ BAYRAMLARIN TADI BAŞKAYDI
    MİNE DEV
    MİNE DEV TOP SEKTİRECEĞİZ
    GENCO SABANCI
    GENCO SABANCI TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ -9-
    ÇİFT AİLE DANIŞMANI HANIM DEMİRBAŞ
    ÇİFT AİLE DANIŞMANI HANIM DEMİRBAŞ İSTİYORUM AMA YAPAMAM
    HABİB BABAR
    HABİB BABAR VEFA MASUMU VEFASIZLAR
    EYLÜL AŞKIN
    EYLÜL AŞKIN KENDİ KÜLTÜRÜNE VE SANATINA SAHİP ÇIK
    FERAH BÜYÜKKIZMAZ
    FERAH BÜYÜKKIZMAZ İNSAN VE DÜNYA İÇİN 2024
    ZAFER DİNÇER
    ZAFER DİNÇER UÇUK KAÇIK DEDİLER, HAKSIZLIK ETTİLER
    LEYLA SOMER
    LEYLA SOMER ONLAR İÇİN NELER YAPABİLİRİZ?
    FUNDA AKOSMAN
    FUNDA AKOSMAN YENİ YIL
    MERAL KONRAT
    MERAL KONRAT KİME GÖRE DÜŞMAN!
    Haber Caddesi
    KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

    Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

    Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle