MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

KİMİ KADINLAR

Ana SayfaYazarlarMİR MURAT DEMİR
14 Mart, 2017, Salı 16:41
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Hayata karşı bir duruşları vardır, kısa sürede anlarsınız ki yalnızdırlar ama güçlüdürler. Yakın olmadan, konuşmadan, okumadan, izlemeden dahi yansımaların da yüzlerce mesaj verirler, dünya ya ve hayata. Her insanda ki gibi duyu organları faaldir, dirençlerinin yüksek olması, güçlü olmaları ruhlarında ki arıtma ve arınmadır.

Herkesten biri olarak kırılır, hastalanır, yorulur, acıkır, susar, özler, öfkelenir, gergin halleri olur, farklı olan bu gibi insani oluşumları yansıtma şekilleridir. Güçlüdürler, güçlü olduklarına dair dış dünya ya hiçbir empoze de bulunmaz, sunumlar yapmazlar. İlk gözleminiz de, algılama çabanız da çok farklı bir tespitiniz olamayabilir. Hayatı tek düzeliği içinde yaşarlar. Anne gibi, eş gibi, arkadaş gibi, kardeş gibi alışılagelmiş tüm sorumluluklarını hakkıyla gerçekleştirirler. İç dünyası dışarıya kapalıdır, kendi içini sadece kendi bilir ve yaşar. Dış dünya da hayallerinden, beklentilerinden bahsetmez, bu tür de sohbetlere müdahil dahi olmaz. Yaşarlar, herkes gibi, her insan gibi, farklılığın farkın da olabilmek için yürek gözü ile bakmak, algı gücünün yüksek olması gerektir. Bir kaç bilinmeyeni olan basit bir problem değil, çok bilinmeyeni olan bir muammadır. Fırtınaları, kasırgaları bir başına atlatmış, sona kalan döküntülü hal de dahi duruşunu bozmadan dik kalabilmeyi başarmışlardır. Olduğu halde ki, bir çok insana ne zor, ne sıkıntı denilen durumlar onun için yaşanmışlıkları için de, deneyimleri arasın da olduğundan, tebessüm ederek yaşar geçerler. Güçlü olma halin de kıdem almış, kademe atlamıştır. Yenilgilere dair hiç tavizi yoktur, yenildiğin de hayatın bir parçası olduğu gerçeğine kendisini inandırmış ve hayata, bakış açısına, tavrına, duruşuna işlemiştir, duruşunu belirlemiştir. Anadolu da dönem dönem ‘’Osmanlı kadını’’ ‘’erkek gibi’’ tanımlamalarından haz etmez, tamamıyla uzaktır.

Yaşadıkları zorluklar, yaşaması muhtemel sıkıntılara hazırlıklı, gardını almış haliyle dahi ‘’KADIN’’ olma halinden hiç pişmanlığı olmamıştır. Kadın olma halinin yanın da dişidir, cazibelidir, duygu yoğun haldedir. Sahip ve tüm ayrıntılarını hassasiyetle muhafaza ettiği dişi halini geri plan da tutar, ister ki aklı, yüreği olan algı gücü yüksek olanlar farkın da olabilsin. Kendi hayatın da sahip olmasa dahi somut sahiplenme istek ve tutkularından soyutlanmıştır. Pahalı hediyeler, klas bir restoran da ki yemek, son model bir otomobille yapılan tur atma işlevleri, dudak ucuyla gülüp geçme sebebidir. Bu dudak ucuyla gülme halini hiç gören, algılayan olmamıştır, olmasın diye ölçüsünü hep saklısın da kalacak gizemliliğin de kullanmıştır. İnanır, bilir ve bu bilgisi ile bekler, yaşayacakları arasın da bir güzellik, birliktelik var ise, mutlak bir şeyler vesile olur, gerçekleşir. Tanrı sevgisini ve iletişim için de olma halini hep devam ettirmiş, devam ettirmeyi daim kılacaktır. Hayatın içinde ki her insanı, kendi senaryosun da ki figüran gibi görür, ne hayata, ne de insanlara EYVALLAH etmez. Hayata karşı büyük beklenti ve hayallerden uzak yaşar, yaşamanın seviye boyutunun farkın da, tırmanışını devam ettirerek.

 

Mir Murat Demir

 

Yorum Yazın

MİR MURAT DEMİR

    iletişime geç

    MİR MURAT DEMİR

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    Twitter
    Instagram
    Youtube
    Köşe Yazarları
    BURHAN AKDAĞ
    BURHAN AKDAĞ BİR SES, BİR UMUT: SABRİ UGAN’A GEÇMİŞ OLSUN…
    SABİHA ÜNAL
    SABİHA ÜNAL BATILI BİLGİNLERİN RÜYAYA BAKIŞI
    ÖZGÜR GÜNDÜZ
    ÖZGÜR GÜNDÜZ HAZİRAN 2025 BAYRAM MESAJI | BURÇLARA ÖZEL
    MUSTAFA ÇOLAKOĞLU
    MUSTAFA ÇOLAKOĞLU Ruhu olmayan YAPAY ZEKA
    SEÇİL ESKİOĞLU
    SEÇİL ESKİOĞLU YARADILIŞ
    CELAL KODAMANOĞLU
    CELAL KODAMANOĞLU ÖZGÜRLÜK
    AV.ONUR YAĞIŞAN
    AV.ONUR YAĞIŞAN BABALIK HAKKI ÖDENİR Mİ ?
    ESRA SONGÜLER
    ESRA SONGÜLER NAPOLYON’UN GİZEMLİ DÜNYASI
    SELMA ADIGÜZEL
    SELMA ADIGÜZEL ADINI BİLE BİLMEDİĞİMİZ ŞEHİRLERDE AĞLAYAN İNSANLAR
    Fatoş ACAR
    Fatoş ACAR KIYMET BİLME - DEĞER VERME
    MEHMET ALİ BABAR
    MEHMET ALİ BABAR ESKİ BAYRAMLARIN TADI BAŞKAYDI
    MİNE DEV
    MİNE DEV TOP SEKTİRECEĞİZ
    GENCO SABANCI
    GENCO SABANCI TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ -9-
    ÇİFT AİLE DANIŞMANI HANIM DEMİRBAŞ
    ÇİFT AİLE DANIŞMANI HANIM DEMİRBAŞ İSTİYORUM AMA YAPAMAM
    HABİB BABAR
    HABİB BABAR VEFA MASUMU VEFASIZLAR
    EYLÜL AŞKIN
    EYLÜL AŞKIN KENDİ KÜLTÜRÜNE VE SANATINA SAHİP ÇIK
    FERAH BÜYÜKKIZMAZ
    FERAH BÜYÜKKIZMAZ İNSAN VE DÜNYA İÇİN 2024
    ZAFER DİNÇER
    ZAFER DİNÇER UÇUK KAÇIK DEDİLER, HAKSIZLIK ETTİLER
    LEYLA SOMER
    LEYLA SOMER ONLAR İÇİN NELER YAPABİLİRİZ?
    FUNDA AKOSMAN
    FUNDA AKOSMAN YENİ YIL
    MERAL KONRAT
    MERAL KONRAT KİME GÖRE DÜŞMAN!
    Haber Caddesi
    KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

    Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

    Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle