MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

MUTLAK MUTLULUK

Ana SayfaYazarlarYOSUN ŞENGÜL
01 Haziran, 2018, Cuma 17:36
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

İncilay ÖZDEMİR

 Bizler yaptığımız eylemleri mutlu olmak amacıyla yaparız. Mutluluğa, felsefi, kültürel, sosyolojik açıdan farklı bakış açılarına göre şekillenecek yollardan ulaşılabilir. İnsan mutluluğunu, vicdan hürriyetiyle, iradesiyle seçebildiğinde , mutluluk bireyde vücut bulabilir. İnsan, bireysel olduğu gibi toplumsal varlıktır da.

 Yaşadığımız topluma baktığımızda hastalıkların, yoksullukların, güçlünün güçsüzü ezdiği adaletsizliklerin, hak ihlallerinin, şiddetin fazlasıyla var olduğunu görüyoruz. Toplumsal değişimler, sosyal olaylar, gelişmeler ya da yozlaşmalar, ister istemez bireylerin ruhsal, zihinsel, fiziksel hallerini etkiler. Hal böyle iken, birey mutluluğunu toplumdan bağımsız bir başına gerçekleştiremez.

 Yaşamsal işleyişin, herkese göre sağlanması için, bireysel ve toplumsal çıkarların örtüşmesi gerekmektedir. Bireyin yalnızca kendini mutlu etme çabaları, bir bencilin ego girdabında yitip gitmesinden başka bir işe yaramaz. İyilik içinde sevgiyi şefkati barındırır. kötülük ise hem yapan kişiye , hem de topluma eninde sonunda büyük zarar verir. İyilerin aktif olması, bu davranışlarında dirençli olmaları , toplumsal mutluluk için kaçınılmazdır. 

Farabi nin felsefesinin odak noktasında, iyi kavramı vardır. İnsanlar en yüksek iyiyi elde edebilmek için, şehirler kurarlar, yardımlaşırlar. Gerçek iyiye en yakın olanlar, en mutlu olanlardır.

Dünyada herkes bilir ki, sevgi, kardeşlik, dayanışma ve erdem duygularının, huzur ve mutluluk için gerekli olduğunu. Ama ne var ki, bencillik, kibir gibi insanı aşağı çeken duygular yüzünden, mutsuzluğa sebep olabilecek kötülükler yaşanmaktadır. 

Yaşamak demek, kozmik yapının bütünün parçası olmaktır. mutluluğu ahlak yapısından ayrı düşünemeyiz. Ahlaken iyi yaşamak, bütün insanlarca kabul gören idealdir. Güzel ahlak sayesinde bireyler, toplumsal gelişmeler göstererek, huzura ererler. Öyle ki huzur, varılabilecek en güzel mekandır. 

İnsanların, yaşadıkları ortamda empati kurarak, yararlı işler yapıp, ürettiklerini sevgiyle, paylaşarak toplumsal dayanışma içerisinde yaşaması, bizi mutlak mutluluğa götürecektir.

 

 

Yorum Yazın

YOSUN ŞENGÜL

    iletişime geç

    YOSUN ŞENGÜL

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    Twitter
    Instagram
    Youtube
    Köşe Yazarları
    ESRA SONGÜLER
    ESRA SONGÜLER JOHN WAYNE
    MEHMET ALİ BABAR
    MEHMET ALİ BABAR MASUMİYETİN VE SAMİMİYETİN SON KALESİ : SEKSENLER
    ÖZGÜR GÜNDÜZ
    ÖZGÜR GÜNDÜZ ENERJİ ANALİZİ: HAZİRAN 2025 BURÇ YORUMLARI: ANDA KAL, SÜRPRİZLERE AÇIL!
    SEÇİL ESKİOĞLU
    SEÇİL ESKİOĞLU KENDİNİ BİRŞEY SANANLAR !
    CELAL KODAMANOĞLU
    CELAL KODAMANOĞLU SU AKAR YOLUNU BULUR…
    BURHAN AKDAĞ
    BURHAN AKDAĞ MİKROFANA YÜREK KOYAN ADAM GÖZALTINDA
    SELMA ADIGÜZEL
    SELMA ADIGÜZEL GÖRÜNENE ALDANMAK
    MUSTAFA ÇOLAKOĞLU
    MUSTAFA ÇOLAKOĞLU "CESURUN BAKIŞI KORKAĞIN KILICINDAN KESKİNDİR YEĞEN”
    Fatoş ACAR
    Fatoş ACAR BİR YOL HİKAYESİ
    SABİHA ÜNAL
    SABİHA ÜNAL BATILI BİLGİNLERİN RÜYAYA BAKIŞI
    AV.ONUR YAĞIŞAN
    AV.ONUR YAĞIŞAN BABALIK HAKKI ÖDENİR Mİ ?
    GENCO SABANCI
    GENCO SABANCI TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ -9-
    ÇİFT AİLE DANIŞMANI HANIM DEMİRBAŞ
    ÇİFT AİLE DANIŞMANI HANIM DEMİRBAŞ İSTİYORUM AMA YAPAMAM
    HABİB BABAR
    HABİB BABAR VEFA MASUMU VEFASIZLAR
    EYLÜL AŞKIN
    EYLÜL AŞKIN KENDİ KÜLTÜRÜNE VE SANATINA SAHİP ÇIK
    ZAFER DİNÇER
    ZAFER DİNÇER UÇUK KAÇIK DEDİLER, HAKSIZLIK ETTİLER
    LEYLA SOMER
    LEYLA SOMER ONLAR İÇİN NELER YAPABİLİRİZ?
    FUNDA AKOSMAN
    FUNDA AKOSMAN YENİ YIL
    MERAL KONRAT
    MERAL KONRAT KİME GÖRE DÜŞMAN!
    Haber Caddesi
    KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

    Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

    Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle