MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

SEVMEKLE BAŞLIYOR HAYAT!

Ana SayfaYazarlarMİR MURAT DEMİR
24 Kasım, 2020, Salı 17:50
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Nedir ki hayat, nefes alıp vermekten ibaret olmamalı, yaşarken insan çokça sebep, gerekçesini bulmalı, yaşamanın özünde ki ana sebebi, tüm kapıları açacak özüne ulaşmalı. Soyutla somutun birleşmesi hali sevmenin insan bedeninde vuku bulup hayatına serpişmesi, hayatlarımızdan sevmek ve sevilmeyi çıkarırsak, sevmeden sevilmeden yaşarsak, hayattayız, yaşıyoruz diyebilir miyiz?

"İnsanlar sadece kendi hayatları için kaygılandıkları, kendilerini kolladıkları için yaşar sanırdım, oysa onları yaşatan tek şey sevgiymiş. Seven insan Tanrı'nın, Tanrı da seven insanın içindedir, çünkü Tanrı sevgidir..." demiş Rus yazar “Lev Nikolayeviç Tolstoy”

Araştırmak, sorgulamak, irdelemek gerek, sevginin hayatlarımızda ki yerini ve önemini doğru ve iyi algılamak gerek. Sevgi insanın sadece karşı cinsiyetteki biriyle alakadar olması, farkında olması, kendi hayatına alması ya da sevdiğinin hayatın da yer alması değil, olmamalı, böylesi kısır, dar açılı düşünülmemeli. Gökyüzünü sevmek, dağları, tepeleri sevmek, yağan yağmuru sevmek, sıcak havayı, soğuk havayı, esen rüzgârı sevmek, sevmek ve sevmenin hayatlarımızda ki yerini kendimiz için de tüm insanlık için de gerekliliğini anlayıp doğru bilmek. Bedenlerimizin daha sağlıklı ve fit olması için, güzel görünümde ve enerji dolu olması için her günümüzde ne çok gayretlerde bulunur, özen gösteririz. Ruhumuzun aktif ve üretici olması, akıl, dimağ, vicdan, zekâ, yürek bütünlüğünde aktif ve üretici olması için, sevip sevilmesi için, doğru ve iyi kararların müdahili olması için neler yapıyoruz, her birimizin kendimize sorması gereken en önemli ve ivedi bir soru. Sevmeden önce ve sevmeden sonra diye ayırt edebilsek, analizini yapabilsek yaşadığımız tüm eylem ve girişimleri. Büyük eksik ya da yetersizliğimiz, teorisini bilsek de, kendi içimizde, düşüncelerimizde oluşan problemleri çözmüyoruz, cevapsız bırakıyoruz. Sevgiyle yaşanan hayat ve sevgisiz yaşanan hayatın farkını anlasak, kavrasak dahi, özeleştirimizi yapmaktan uzak duruyoruz. Dünyamız da yaşayan kaç insan varsa, o kadar çokta analizci, karakter, karakterlere iliştirilmiş kişilik vardır. Yaş, cinsiyet, inanç, millet, soyut ve somut sahiplenmeler ve aidiyetler sadece genelleme sayılarının oluşmasına katkı verir, realitede, hele hele süreçte konumuza dâhil edilirse, eşitlik, eşdeğerlik olmaz, olamaz. Sevmek anaç diye tarif edebileceğimiz bir kavram, içinde merhamet, şefkat, empati, sorgulama yetisi gibi çokça iyi ve güzel kazanımları barındırır ve yanında sürükler.

Ben yazmayı seviyorum diye yazıyorum, siz değerli okurlar sizlerde okumayı sevdiğiniz için okuyorsunuz. Bu kadar basit ve sıradan bir mevzu değil, yazarak ben kendimi sürekli yenileyip geliştirme arzusu taşıyorum, sizlerde okuyarak farklı bakış açıları ve yorumlamalarla kendi düşündüklerinizi harmanlayıp irdeleme yetinizi geliştiriyorsunuz. Yama ve okuma eylemini severken ikinci hamlenin farkında ve gerekli olduğunu bilerek adım atıyor, beynimizi ve sevme yetimizi kullanıyor, aktif hale getiriyoruz.

Sevmek aklı olan insanın zaman ve mekân sonsuzluğu gibi, başlangıç ve bitiş anını ve yerini belirleyemeyeceği bir kavram. Kimi ve neyi, ne kadar ve nasıl sevmeli, sevmenin insana kattıkları, sevmenin fayda ve zararları neler? Bunun gibi sorular düşündüklerinizin arasında yer almaya başlamışsa, siz sevmeye değil ama sevmekle alakadar olmaya başlamışsınız, ilk adım başarılı.

Mir Murat Demir

 

Yorum Yazın

MİR MURAT DEMİR

    iletişime geç

    MİR MURAT DEMİR

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    Twitter
    Instagram
    Youtube
    Köşe Yazarları
    BURHAN AKDAĞ
    BURHAN AKDAĞ BİR SES, BİR UMUT: SABRİ UGAN’A GEÇMİŞ OLSUN…
    SABİHA ÜNAL
    SABİHA ÜNAL BATILI BİLGİNLERİN RÜYAYA BAKIŞI
    ÖZGÜR GÜNDÜZ
    ÖZGÜR GÜNDÜZ HAZİRAN 2025 BAYRAM MESAJI | BURÇLARA ÖZEL
    MUSTAFA ÇOLAKOĞLU
    MUSTAFA ÇOLAKOĞLU Ruhu olmayan YAPAY ZEKA
    SEÇİL ESKİOĞLU
    SEÇİL ESKİOĞLU YARADILIŞ
    CELAL KODAMANOĞLU
    CELAL KODAMANOĞLU ÖZGÜRLÜK
    AV.ONUR YAĞIŞAN
    AV.ONUR YAĞIŞAN BABALIK HAKKI ÖDENİR Mİ ?
    ESRA SONGÜLER
    ESRA SONGÜLER NAPOLYON’UN GİZEMLİ DÜNYASI
    SELMA ADIGÜZEL
    SELMA ADIGÜZEL ADINI BİLE BİLMEDİĞİMİZ ŞEHİRLERDE AĞLAYAN İNSANLAR
    Fatoş ACAR
    Fatoş ACAR KIYMET BİLME - DEĞER VERME
    MEHMET ALİ BABAR
    MEHMET ALİ BABAR ESKİ BAYRAMLARIN TADI BAŞKAYDI
    MİNE DEV
    MİNE DEV TOP SEKTİRECEĞİZ
    GENCO SABANCI
    GENCO SABANCI TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ -9-
    ÇİFT AİLE DANIŞMANI HANIM DEMİRBAŞ
    ÇİFT AİLE DANIŞMANI HANIM DEMİRBAŞ İSTİYORUM AMA YAPAMAM
    HABİB BABAR
    HABİB BABAR VEFA MASUMU VEFASIZLAR
    EYLÜL AŞKIN
    EYLÜL AŞKIN KENDİ KÜLTÜRÜNE VE SANATINA SAHİP ÇIK
    FERAH BÜYÜKKIZMAZ
    FERAH BÜYÜKKIZMAZ İNSAN VE DÜNYA İÇİN 2024
    ZAFER DİNÇER
    ZAFER DİNÇER UÇUK KAÇIK DEDİLER, HAKSIZLIK ETTİLER
    LEYLA SOMER
    LEYLA SOMER ONLAR İÇİN NELER YAPABİLİRİZ?
    FUNDA AKOSMAN
    FUNDA AKOSMAN YENİ YIL
    MERAL KONRAT
    MERAL KONRAT KİME GÖRE DÜŞMAN!
    Haber Caddesi
    KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

    Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

    Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle