MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

ŞOKTAYIM

Ana SayfaYazarlarMİR MURAT DEMİR
27 Mayıs, 2021, Perşembe 18:59
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
ŞOKTAYIM

 

Gezinip bakınırken haberlere, neler olup bitmiş diye dünya da ve ülkemde, bir olayın aktarımını öylesine, göz ucumla okumuş oldum. Göz ucumla okudum da bütün bildiklerim devreye girdi, yaşadıklarım ve yaşıyor olduğumuz hal-i durum. Nasıl derler, analitik düşünme yetisine de sahibim sanırım, etkenleri ve nedenleriyle. Birlikte okuyup birlikte düşünelim mi?

..

Japonya’da bir dakika geciken hızlı trenin makinistine soruşturma

Tokyo ve Osaka'yı bağlayan Tokaido hattında 160 yolcuyu taşıyan trenin bir dakika gecikmesi Japonya'da soruşturma açılmasına neden oldu.

Makinist hakkında disiplin soruşturması başlatıldı. Treni sürecek niteliklere sahip olmayan kondüktörün, makinistin üç dakikalık yokluğunda koltuğuna oturduğu belirtildi.

36 yaşındaki makinist ifadesinde, karın ağrısı olduğu ve lavaboya giderken yerini deneyimsiz bir kondüktörün almasını istediğini belirtti.

Treni işleten JR Central'dan kıdemli bir yetkili olan “Masahiro Hayatsu”, yaptığı açıklamada makinistin eylemlerinin "son derece uygunsuz" olduğunu söyledi. Hayatsu, halktan da özür diledi.

..

Hani sizlerde şoka girdiniz mi bilemem ama kendi yaşadığımız ülkemiz, Türkiye’mizde neler neler olup biterken, onur adına, disiplin adına, sorumluluk adına, hele hele bir dakikalık gecikme sebebiyle bir yetkilimiz de böyle bir duruş sergiler mi, yaşarken böylesi seviyeli hayat yansımalarını, yurttaş olarak nelere maruz bırakılıyoruz, önemli ve değerli olan biz insanların, halkız, yurttaşlarız, olası aksaklıklardan dolayı yurttaş değil sorumlusu üstlenebilecek mi, umutsuzluğa kapılmayan yaşayıp göreceğiz, öğreneceğiz.

Ne değişir, faydası nedir, yaşantımıza ne katkısı olur diyerek düşünüyorsunuz ya, farkında olup olmamız da önemli değil, büyük, çok büyük emsal oluşturur. Konuşmalar, beyanlar, söz vermeler, takvimler, vaatler, sorumluluklar yeniden şekil alır. Emsaller çoğalır ve bakın yapılan bu, olması gereken bu diye, kokuşmuş, pespaye uygulamalardan vazgeçilir.

Disiplin anlayışı yeniden hayatlarımıza girer ve kendimizden başlayarak sözümüzle yaptıklarımız eşdeğer bütünlükte yol alır. Disiplini, gerçekliği, doğruluğu kendimizden başlattığımız için doğal olarak da beklentilerimizde aynı perspektifte iyi, güzel, doğru, gerçek ve disipline edilmiş şekli arar. Araladığımız bu kapı kelebek kanadı etkisi gibi günümüze, yıllarımıza, tavır ve davranışlarımıza yayılır gider. Yetki verdiklerimiz kim, kimlerse sorumluluk da üstlenir ve sorumluluk almanın onur gerektirdiği ve onuru muhafaza için en üst seviyede çabasını ortaya koyar, mücadelesini verir. Yetki, görev, sorumluluk hangi seviyede ve kimlerde olursa olsun, insan olarak yaşarken, yaşamda olan tüm insanlara, insanlığa karşı kendimizi sorumlu hissetmeye başlarız, mutlu yaşamamıza dair bir yol, anlayış, bakış açısı oluşur, çok da iyi olur.

Mir Murat Demir

 

Yorum Yazın

MİR MURAT DEMİR

    iletişime geç

    MİR MURAT DEMİR

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    Twitter
    Instagram
    Youtube
    Köşe Yazarları
    ESRA SONGÜLER
    ESRA SONGÜLER İLYAS SALMAN
    BURHAN AKDAĞ
    BURHAN AKDAĞ KAYAHAN’IN ADI, EN ÇOK KIZLARININ NEFESİNDE YAŞAR
    MUSTAFA ÇOLAKOĞLU
    MUSTAFA ÇOLAKOĞLU EDİRNE’DEN KARS’A KADAR BİRİZ…
    Fatoş ACAR
    Fatoş ACAR ARKADAŞLIK
    SABİHA ÜNAL
    SABİHA ÜNAL HEDEFE ADIM ADIM
    SEÇİL ESKİOĞLU
    SEÇİL ESKİOĞLU SEVMEK VE SEVİLMEK ÜZERİNE… BİRKAÇ SÖZ
    CELAL KODAMANOĞLU
    CELAL KODAMANOĞLU KAHVENİN HATIRI VAR DA, ÇAYIN YOK MU ?
    SELMA ADIGÜZEL
    SELMA ADIGÜZEL BİR GRUP KIZ, BİR GRUP IŞIK: MANİFEST’LE GELEN MÜZİK ÇAĞI
    MEHMET ALİ BABAR
    MEHMET ALİ BABAR NEREDE O KARDEŞLİK? GAZZE'DE KANAYAN YARA VE SESSİZ KALAN ÜMMET
    ÇİFT AİLE DANIŞMANI HANIM DEMİRBAŞ
    ÇİFT AİLE DANIŞMANI HANIM DEMİRBAŞ HAYATTA NE OLURSA OLSUN NASIL GERÇEKTEN MUTLU KALABİLİRİZ?
    AV.ONUR YAĞIŞAN
    AV.ONUR YAĞIŞAN MİLLET SAVAŞSIZ NASIL ÇÖKER ?
    ZAFER DİNÇER
    ZAFER DİNÇER VEFA SADECE BİR SEMT ADIYMIŞ
    HABİB BABAR
    HABİB BABAR HEY GİDİ GAZİNOLAR HEY
    GENCO SABANCI
    GENCO SABANCI TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ -9-
    EYLÜL AŞKIN
    EYLÜL AŞKIN KENDİ KÜLTÜRÜNE VE SANATINA SAHİP ÇIK
    LEYLA SOMER
    LEYLA SOMER ONLAR İÇİN NELER YAPABİLİRİZ?
    FUNDA AKOSMAN
    FUNDA AKOSMAN YENİ YIL
    MERAL KONRAT
    MERAL KONRAT KİME GÖRE DÜŞMAN!
    Haber Caddesi
    KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

    Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

    Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle