MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

YARGITAY'DAN EMSAL NİTELİKTE ALAY EDEN EŞE KARŞI KARAR

Ana SayfaYazarlarAV.GİZEM GONCE
15 Mart, 2024, Cuma 19:03
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Siz kıymetli okuyucularıma bu hafta aile hukukunda en çok merak edilen ve emsal bir karar olarak karşımıza çıkan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi tarafından emsal nitelik teşkil eden kararını örneklerle birlikte anlatmaya çalışacağım.

Son dönemde karşımıza çok sık çıkan aile hukukuna ilişkin vakalarına bir yenisi daha eklenmiştir. Yargıtay tarafından aile hukuku konusuna ilişkin özellikle evlilik birliği içerisinde Yalova'da yaşayan erkek eş, karısının bir ayağının sakat kalması ve ayak başparmağının kapanmamasıyla dalga geçtiğini öne sürerek boşanma davası açmıştır. Dava, yerel mahkeme tarafından yetersiz gerekçe ile reddedilmiştir. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kadının kocası ayak başparmağının kapanmaması nedeniyle sürekli alay etmesi nedeniyle kusurlu olarak görülmesi gerektiği kararını vermiştir.

Yalova'da yaşayan erkek eş ile kadın eş, birbirlerini severek evlenmişlerdir. Kadın eş evlendikten bir müddet sonra, yaşadığı olayla bir ayağı sakat kalan ve ayak başparmağı kapanmayan kocası ile dalga geçmeye başlamıştır.

Alay etmelerin artması sonrasında erkek eşin, kadın eşin kendisiyle alay ettiğini öne sürerek Yalova Aile Mahkemesinde boşanma davası açtı. Yerel mahkeme, yetersiz gerekçe ile davanın reddine karar vermiştir.

"KENDİSİYLE ALAY EDEN KARISINA DAVA AÇMAKTA HAKLI"

Karar sonrasında hüküm temyiz edildi ve dosya Yargıtay 2. Hukuk Dairesine geldi. Daire heyeti, yerel mahkemenin kararını inceleme neticesinde bozulmasına karar vermiştir. Kararda, kadın eşin kocası erkek eşin bir ayağının sakat olması ve ayak başparmağının kapanmaması nedeniyle sürekli alay ettiğinin anlaşıldığına değinildi. Bu halde taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkân vermeyecek nitelikte bir geçimsizliğin mevcut ve sabit olduğundan bahsedilen kararda, olayların akışı karşısında erkek eşin dava açmakta haklı olduğuna yer verildi.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesinin kararında, bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddinin doğru bulunmadığı gerekçesiyle Yerel mahkemenin hükmü oybirliği ile bozulmuştur.

AVUKAT GİZEM GONCE

Yorum Yazın

AV.GİZEM GONCE

    iletişime geç

    AV.GİZEM GONCE

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    Twitter
    Instagram
    Youtube
    Köşe Yazarları
    CELAL KODAMANOĞLU
    CELAL KODAMANOĞLU “CAPTAİN AMERİCA” EFSANESİ ÇÖKTÜ
    ESRA SONGÜLER
    ESRA SONGÜLER HENDEK'TE ÖLÜM SESSİZLİĞİ
    BURHAN AKDAĞ
    BURHAN AKDAĞ KADİR ABİM... ŞİMDİ YILMAZ ULUSOY'A VE ABLASINA KAVUŞTUN
    MUSTAFA ÇOLAKOĞLU
    MUSTAFA ÇOLAKOĞLU ESKİ İSTANBUL, YENİ İSTANBUL… HAYAT DEVAM EDİYOR
    SOSYAL PEDAGOG, BİREYSEL ÇİFT VE AİLE DANIŞMANI HANIM DEMİRBAŞ
    SOSYAL PEDAGOG, BİREYSEL ÇİFT VE AİLE DANIŞMANI HANIM DEMİRBAŞ BAZI İNSANLAR MUTLU DEĞİL. SADECE DAYANIKLILAR.
    SABİHA ÜNAL
    SABİHA ÜNAL UMUDUN VE KÜÇÜK MUTLULUKLARIN MEVSİMİ
    Fatoş ACAR
    Fatoş ACAR SEVGİYE DAİR NE VARSA.
    SEÇİL ESKİOĞLU
    SEÇİL ESKİOĞLU Bir Sınıfın Sessiz Vedası: Omurganın Parmak Uçlarında Gidişi
    HABİB BABAR
    HABİB BABAR BABA OLMAK ZOR BİR İŞ…
    ŞEHNAZ DİLAN
    ŞEHNAZ DİLAN YEŞİLÇAM HUZUR EVİ BİR HAYAL DEĞİL, BİR VEFA BORCUDUR
    MEHMET ALİ BABAR
    MEHMET ALİ BABAR İFTİRA DEĞİL DUA ZAMANI
    LEYLA SOMER
    LEYLA SOMER HAYVANLARA KALKAN ELLER KIRILSIN
    AV.ONUR YAĞIŞAN
    AV.ONUR YAĞIŞAN MİLLET SAVAŞSIZ NASIL ÇÖKER ?
    ZAFER DİNÇER
    ZAFER DİNÇER VEFA SADECE BİR SEMT ADIYMIŞ
    FUNDA AKOSMAN
    FUNDA AKOSMAN YENİ YIL
    MERAL KONRAT
    MERAL KONRAT KİME GÖRE DÜŞMAN!
    Haber Caddesi
    KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

    Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

    Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle