Sen nasıl davranırsan enerji alanına giren her şey de öyle davranır. Değerli olduğunu hissettiren bir şeyleri ( davranışları ve kişileri) beklemek en büyük hata. Birileri senin için bir şey mi yapsın istiyorsun?.. İyi hissetmenin, değerli olduğunu bilmenin çözümü için sana üç yöntemden bahsedeyim.
"BEKLENTİSİZ OL."
Olmasını, oluşmasını istediğin olayların içerisine sadece kendini dahil et. Yardım almak elbette çok güzel ama sonucun seni etkilemesine izin verirsen kötü. Nasıl mı?.. en basit örnek olarak; diyelim ki çalışıyorsun ve evdeki kişinin senin için yemek yapmış olması beklentisi içindesin. Eve gittiğinde yemek olmadığını gördün. İnsanız ya işte!.. düşünce direk şu: değer verseydi, beni düşünseydi bir şeyler yapardı.
Asıl mesele onun ne yapıp, yapmamış olması değil senin beklentilerinin gerçekleşmemesi sonucu kendini içine sürüklediğin olumsuz düşünceler!.. İlk yaptığın şey kendini değersiz ve önemsiz hissetmek..
Canlılar hemen kanser olmaz bilirsin değil mi!..
Bedenini bir akvaryum olarak düşün. Her gün içerisine yem atıp kendini besliyorsun. Ama içinde çöpçü balığın yok ( sana destek olacak, içindeki kötü düşünceleri temizleyecek, değer ve özgüven duygusu yani). Su kirlenmeye başladı, yosun tuttu , içini boşaltıp ne kadar arındırsan da kalıtımsallaşmış izler var. İşte onlar içindeki mikroplar ve temizlenmediği için artık kanser hücresine dönüştü. Şimdi bir sürü kimyasallarla temizlemeye çalışırken daha çok zarar gören bedenin için çözüm arıyorsun.
O akvaryum senin ve ona en iyi sen bakarsın unutma!..
Şu an ben kendimi seviyorum, kendime de bakıyorum düşüncesi oluştu ise!!! Küçük bir not: kendini bir tarafa koy düşünce ve duygularını eleştirmeye başla. Olumlama yaparak. O bunu dedi, bunu yaptı diyerek değil.
"ÖNEMSE"
Kendini önemse.
Önce egonu bir kenara koy. Senden ayrılmasını istemiyorum. Ego bir şeylere ulaşman ve başarman için seni destekleyen duygudur. Fazlası ukalalık, olmaması eziklik, dengedeyken başarı getirir.Ve unutma egosu yüksek olan insanlar kendi yaptıkları abartır başkalarının yaptıklarını küçümser.
Kendini aşırı önemseyen egonu bir kenara bıraktıysan!.. istediğin duygu ve eylem gibi beklentilerin aslında kendin için istekler olduğunu bilmelisin. Tüm detaylar sende gizli ve hiç kimse senin kadar iyi bilmediği bu proje için senden destek almadan uygulamaya geçemez. Demek istediğin şey o kadar basit bir yöntem ki. Yapmam gereken şeylerin senin isteklerin olduğu biliyorsun ve gerçekleşmesi sonucunda mutlu olacağını da. Kendin yapmak yerine neden bir başkasının eyleminin sonucu olarak iyi veya kötü hissedesin.
Başkalarının davranışları, konuşmaları senin değerini belirlemez. Seninle ilgi söylemleri kendilerinde gördükleri eksikliği tanıdıkları için dile getiriliyor olduğunun farkına var. O an sana hissettirdikleri senin gerçeğini değiştirmez.
SONUÇ NE OLURSA OLSUN AĞZIMDAN ÇIKAN SÖZ KARŞI TARAFI ELEŞTİRİRKEN, BİLİNÇALTIMDA KENDİMİ ELEŞTİRİRİM
Sen bir altın'sın ve hangi vitrinde olursan ol değerin değişmez.
Sürekli bahane aramaktan vazgeç . Önemse, sev, değerinin farkında ol.
Değer-siz hissini sana bir başkası değil sen kendin hissettiriyorsun unutma!..
Kendine küçük sürprizler yap. Tek başımayım diyerek masayı kurmaktan kaçma, evde kimse yok diyerek pijamalarla tekrar akşam olmasın, dışarıya tek çıkılmaz diye gitmek istediğin yerleri erteleme!..
"DENGEDE OL"
Beklentilerimiz arzuları mızın esiridir.
Beklentinin derecesi ne kadar yüksek ise her olumsuz sonuçta mutsuzluğunda o denli yüksek, küçük ise o denli küçük olur. Ama dengedeysen duyguların sonuçtan bağımsız ve özgürdür.
Hayat için cesur olmak böyle bir şey . Neden mi?.. Fazla arzu öfkeyi kontrol etmeni zorlaştırır. Arzu çoksa saldırgan, az ise korkak, dengede ise cesaretli olursun. Kendin için yapacağın herşeyde cesarete yani dengeye ihtiyacın var. Bu okudukların sende Ben'cilik ve yalnızlaşma duygusu oluşturdu ise pencereyi bir daha açalım o zaman.
1.Birileri sizin için bir şeyler yapsın evet sizin için bedel ödemeyenler asla değerinizi bilmezler. Ama seni beklentiye sürükleyip sonucu seni etkilenmesin.
2. Kendini önemse, sev ama karşındaki kişiyi kendinden farklı görmeden ve egosuzca.
3. Yaptığın tüm eylemler ve hissettiğin duyguları en uç noktalarda değil olması gereken seviyeyede yaşamaya özen göster.
Sen kendin için ne yaparsan karşında gördüğün herkes senin birer aynan ise onlarda sana öyle davranacaklardır.
Yine bir örnek vereyim.
Sen misafirin yanında çocuğuna bağırırsan oradaki herkes senin çocuğuna değer vermediğini algılar ve onlarda bağırma hakkını kendinde görür. Ama sen çocuğuna ne kadar değer verdiğini hissettirirsen diğer herkes de senin gibi davranmak zorunda olduğunu hisseder. Kendine neyi layık gördüğünü göstermen onların bilinçaltında seninle aynı şeyleri yapma isteği uyandırır.
DEĞER- SEN- SİN.
HAYATIMIZDA MİLYONLARCA HATA YAPARIZ.
HATA YAPMAKTAN KORKMA.
KENDİ MAHKEMENİ SADECE SEN YAPARSIN.
HATA YAPMAYAN KİŞİ HİÇ BİR ŞEY YAPMIYOR DEMEKTİR.
HATALARIN TEKRARI NE KADAR DERS ALDIĞINI GÖSTERİR.
Paylaşmak istediğim bir söz var.
Edep sahibi yediği tokadın sahibini aramaz, sebebini arar. Hz Mevlana...
Demem o ki değerin için birilerini kurban etmeden önce içinde ki sebepleri bul. Sana bunu hissettiren sebebi!.. Kendimiz için yaptığımız en acımasız sorgu; neden ben bu dünya ya geldim. Hepimiz bir sebepten bu dünyadayız. Bir karınca bile. Eğer bir sebebin içerisinde seninde bir rolün varsa sen değerli ve özelsin.
KENDİ HİKAYENİN KAHRAMANI OL.
KENDİNİN HAKKINI VER.
Hayatı boyunca kendini değersiz hisseden kişiler başkalarını memnun etmek için bir şeyler yapar.
Hadi şimdi kendin için bir şeyler yapmaya başla.
Derya ONUR
Kaleminize sağlık harika bir yazı başarılarınızın devamını diliyorum Derya hanım
Hülya Akyıldız
10-12-2022 14:03